معرفی انواع اپلیکیشن موبایل
نوشته شده توسط : بهاره مقاسیان

 انواع اپلیکیشن موبایل - انواع اپلیکیشن ها

موبایل و اپلیکیشن موبایل به گونه ای در زندگی ما رسوخ کرده اند که تصور زندگی بدون آن ها امکان پذیر نیست. اگر شما هم برای داشتن یک اپلیکیشن اختصاصی برای خودتان برنامه ریزی کرده اید ولی اطلاع چندانی از مباحث فنی این حوزه ندارید، این مقاله کمک می کند که انواع اپلیکیشن موبایل را بشناسید. 

موفقیت اپلیکیشن موبایل شما به عوامل بسیاری از جمله جزئیات فنی، نیازهای کسب و کار ، طراحی ، بازاریابی و برندینگ بستگی دارد. از بین همه این عوامل، انتخاب نوع اپلیکیشن موبایل شاید کلیدی ترین عامل در تعیین هزینه ، زمان و موفقیت پروژه اپلیکیشن شما باشد.

 

اپلیکیشن موبایل چیست ؟ 

اول از همه اجازه دهید یک تعریف مشترک از اپلیکیشن موبایل داشته باشیم. برای یک آدم های معمولی و نامتخصص در این زمینه، اپلیکیشن موبایل چیزی است که به کمک آن می توانند کارشان را به آسانی با چند کلیک روی موبایل انجام دهند.

اما در تعریف دقیق تر، اپلیکیشن موبایل یا بطور ساده اپ موبایل ، یک سری برنامه های تولید شده در کامپیوتر هستند که قابلیت اجرا شدن روی دستگاه های موبایل مانند آیفون ها، گوشی های هوشمند و تبلت ها را دارند.

 

انواع اپلیکیشن موبایل از نظر فنی : 

انواع اپلیکیشن موبایل - انواع اپلیکیشن ها - اپ وب - هایبرید - ترکیبی

  1. برنامه وب (Web View)

  2.  برنامه بومی (Native) 

  3. برنامه ترکیبی  (Hybrid)

 

  • برنامه وب : 

Web App ذخیره شده در یک سرور از راه دور و از طریق مرورگر از طریق اینترنت تحویل داده می شود. برنامه های وب برنامه های واقعی نیستند. آنها توسط مرورگر اجرا می شوند و معمولا در HTML5 نوشته می شوند.

یک برنامه وب موبایل، نرم افزاری است که از فناوری هایی مانند جاوا اسکریپت یا HTML5 برای ارائه تعامل، هدایت و یا قابلیت سفارشی سازی استفاده می کند. این برنامه ها در یک مرورگر وب درون تلفن همراه اجرا می شود. این به این معنی است که آنها از طریق اینترنت قابل استفاده هستند و برنامه های جداگانه ای نیستند که بر روی دستگاه تلفن همراه کاربر ذخیره شوند. برنامه های وب موبایل را می توان با استفاده از هر نوع مرورگر وب هوشمند تلفن همراه - مثلا مرورگرهای کامل از قبیل تلفن های آیفون و تلفن های Android یا مرورگرهای میان رده مانند بسیاری از گوشی های BlackBerry اجرا نمود.

مزیت های وب اپ

۱- نگهداری آسان تر

۲- یک بیس نرم افزاری برای پلتفرم های مختلف. در اینصورت توزیع، لانچ، بروزرسانی یا ایجاد قابلیت های جدید در اپلیکیشن سریع تر و آسان تر انجام می شود. چرا که نیازی به آپدیت کردن از طریق یک فروشگاه اپلیکیشن (اپ استور، کافه بازار یا گوگل پلی) ندارند.

۳- هزینه های طراحی و ساخت اپلیکیشن کمتر هستند.

محدودیت های وب اپ

۱- تعامل با اپلیکیشن ، نسبت به سایر اپلیکیشن ها واکنش گرا (ریسپانسیو) نیست.

۲- المان های طراحی رابط گرافیکی (UI) ممکن است ناسازگار باشند. برخی از امکانات دستگاه مثل ارسال ناتیفیکیشن ، حالت آفلاین  و لود در هوم اسکرین پشتیبانی نمی شوند.

۳- وب اپ ها از طریق اپ استور قابلیت دسترسی ندارند. این موضوع از آن جهت مهم است که بسیاری از کاربران از طریق اپ استور وارد اپلیکیشن می شوند.

۴- کند کار می کنند و بدون اینترنت و مرورگر نمی توان به آن ها دسترسی داشت.

 

  • برنامه بومی = native = نیتیو : 

برنامه بومی برای استفاده در یک پلت فرم یا دستگاه خاص طراحی شده است.این دسته از اپلیکیشن ها به صوت حرفه ای برنامه نویسی می شوند و اکثر برنامه های موبایل موفق و معروف از این نوع برنامه نویسی بهره برده اند هماهنند اپلیکیشن هایی از قبیل: اسنپ ، تپسی، دیجی کالا و ...  . برنامه تلفن همراه بومی یک نرم افزار است که در یک زبان برنامه نویسی خاص مانند Objective C برای iOS و Java برای سیستم عامل های آندروید کد نویسی شده است. برنامه های بومی تلفن همراه، عملکرد سریع و قابلیت اطمینان بالا را ارائه می دهند. آنها همچنین به دستگاه های مختلف تلفن مانند دوربین و دفتر آدرس دسترسی دارند. علاوه بر این، کاربران می توانند از برخی برنامه ها بدون اتصال به اینترنت استفاده کنند. با این حال، این نوع برنامه برای توسعه نیازمند هزینه است، زیرا مختص یک سیستم عامل طراحی می شود، و شرکت را مجبور می کند تا نسخه های تکراری را که در سیستم عامل های دیگر کار می کنند، بسازد. اکثر بازی های ویدئویی برنامه های بومی موبایل هستند.

معمولا افراد برنامه های مرسوم موبایل را از فروشگاه های برنامه مانند فروشگاه برنامه اپل یا فروشگاه گوگل دانلود می کنند. یک برنامه بومی تنها می تواند روی یک نوع سیستم عامل تلفن همراه اجرا شود: iOS، Android، Blackberry، Symbian، Windows Phone، WebOS، و غیره. اگر می خواهید تجربه برنامه خود را برای کاربران Android یا Blackberry نیز در دسترس کاربران قرار دهید، نیاز به توسعه و حفظ یک نسخه جداگانه از نرم افزار دارید.

مزیت های اپلیکیشن نیتیو

۱- تجربه کاربری بالا از نظر سرعت و ریسپانسیو بودن

۲- دسترسی به تمامی امکاناتی که سیستم عامل به برنامه نویس می دهد

۳- قابلیت اطمینان و پایداری بالایی دارد

۴- می تواند آفلاین کار کند

۵- در اپ استورها منتشر می شود و لذا بازاریابی آن آسان تر است

۶- حداقل استفاده از سخت افزار و کدنویسی بهینه

محدودیت های اپلیکیشن نیتیو

۱- برای هر پلتفرمی باید بصورت جداگانه کدنویسی انجام شود.

۲- بسیار گران هستند.

۳- برنامه نویسی آن ها زمان بر است

۴- قبل از انتشار در اپ استور نیازمند تاییدیه هستند

۵- تعمیر و آپدیت اپلیکیشن سخت و از طریق اپ استور است

از آنجایی که بسیاری از برنامه نویس ها در یک پلتفرم تخصص دارند، اگر بخواهید اپلیکیشن شما نیتیو باشد در چند پلتفرم کار کند، باید حداقل دو برنامه نویس استخدام کنید.

 انواع اپلیکیشن موبایل - انواع اپلیکیشن ها - اپ وب - هایبرید - ترکیبی

  • برنامه ترکیبی :

برنامه های ترکیبی مانند برنامه های بومی، روی دستگاه اجرا می شوند و با تکنولوژی های وب نوشته شده اند (HTML5، CSS و جاوا اسکریپت). برنامه های ترکیبی در یک ظرف بومی اجرا می شوند و موتور مرورگر دستگاه (و نه مرورگر) را برای استفاده از HTML و پردازش جاوااسکریپت به صورت محلی استفاده می کنند. لایه انتزاعی وب به بخش بومی اجازه دسترسی به قابلیت های دستگاه، مانند شتاب سنج، دوربین و ذخیره سازی محلی  را می دهد که در برنامه های وب موبایل قابل دسترسی نیست.

اغلب شرکت ها برنامه های ترکیبی را به عنوان پلاگین برای یک صفحه وب موجود ایجاد می کنند؛ به این ترتیب، آنها امیدوارند که در فروشگاه App حضور پیدا کنند، بدون اینکه تلاش زیادی برای توسعه برنامه دیگری انجام دهند. برنامه های ترکیبی نیز محبوب هستند چرا که آنها اجازه توسعه کراس پلت فرم دارند: یعنی همان اجزای کد HTML را می توان در سیستم عامل های مختلف تلفن همراه مورد استفاده مجدد قرار داد. .نتیجه این امر کاهش هزینه های توسعه به طور قابل توجهی است. ابزارهایی نظیر PhoneGap و Sencha Touch به افراد اجازه می دهند که با استفاده از قدرت HTML در تمامی سیستم عامل ها یک نسخه خروجی داشته باشند آن هم با یک کد تکراری.

 

مزیت های اپلیکیشن هایبرید

۱- ساختار کدنویسی واحد

۲- پشتیبانی همزمان از چند پلتفرم

۳- توسعه مناسب، سریع و مقرون به صرفه

۴- اپلیکیشن ها را می توان در اپ استورها بازاریابی کرد

۵- آپدیت ها آسان و سریع خواهند بود

۶- می توانند به حافظه، دوربین و سایر امکانات موبایل دسترسی داشته باشند.

۷- قابلیت کار آفلاین دارند

محدودیت های اپلیکیشن هایبرید

۱- نسبت به اپ نیتیو، واکنش گرایی کمتری دارند

۲- تجربه کاربری معمولا نادیده گرفته می شود

۳- به یک پلتفرم سوم شخص وابسته هستند

نمونه اپلیکیشن های هایبرید موفق

انواع اپلیکیشن موبایل از نظر کاربرد : 

انواع اپلیکیشن موبایل - انواع اپلیکیشن ها از نظر کاربرد

 اپلیکیشن های متنوعی از نظر کاربرد در بازار موجود می باشد که هر کدام از نوع خدماتی که به کاربران خود می دهند ، می تواند در آمد زیادی را کسب نمایند. در ادامه به بررسی چند نوع از این اپلیکیشن ها می پردازیم:

  • اپلیکیشن موبایل بازی ها
  • اپلیکیشن موبایل تجاری
  • اپلیکیشن موبایل فروشگاهی 
  • اپلیکیشن موبایل خدماتی
  • اپلیکیشن موبایل آموزشی
  • اپلیکیشن های موبایل خبری
  • و...

 سخن آخر در مورد انواع اپلیکیشن ها : 

بعنوان یک قانون سرانگشتی اگر اپلیکیشن شما یک اپلیکیشن گرافیکی با پردازش زیاد مانند گیم باشد، حتما از برنامه نویسی نیتیو استفاده کنین.

اگر قصد دارید صرفا روی یکی از پلتفرم های اندروید، iOS یا ویندوز، اپلیکیشن خود را منتشر کنید، یک اپلیکیشن نیتیو سفارش دهید.

اگر می خواهید اپلیکیشن شما یا داشبورد مدیریتی آن از طریق وب در دسترس باشد (مثل نسخه وب اینستاگرام یا اسنپ)، از روش های هایبرید استفاده کنید.

اگر از موفقیت اپلیکیشن خودتان مطمئن نیستید و نمی خواهید هزینه هنگفتی را صرف آن کنید، از روش های هایبرید استفاده کنید.

 




:: برچسب‌ها: انواع اپلیکیشن موبایل ,
:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 مهر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: